Tuesday, 9 April 2013

Result fever SPM 2012 tamat!

"Atip, nanti klau x dapat 10A janganlah nangeh, redha saaja." - kata mak masa otw ke sekolah untuk ambik result.

fuhh kata-kata yang benar tapi pahit untuk ku telan. (Y) Sebab aku dapat rasa 1 dunia dok target aku, dok mengharapkan aku, untuk mendapat 10A dalam SPM. Aku rasa bebanan teruk di kepala, aku jadi takut+tension sampai keluaq-lah manik2 ayaq mata masin drpd 2 ketul mataku. Aku pujuk hati supaya tawakala'lallah, redhaaa

AHHHHHHH TENSIONNYAAAAAAAA - apa yg aq pkir msa dlm keta otw ke skolah

T_______T

At last sampai gak skolah. Nampaklah baju2 kuning SMKI seperti semut dok kerumun makanan jaa berdekatan dewan Tunku. Oh ternampak crush pulak time2 genting cmni, tapi xda feel ponn sbb hang x penting buat masa tu. HAHA! *sirius kejam gila*

Dgn bismillahirrohmanirrohim aq tapak masuk dewan guna kaki kanan. Maka terjumpalah rakan2 yg sudah 3 bulan lebih tidak ketemuuu waargghhh rindunyaaaa :') <3  Maka kami pun bersalaman mesra acewah tiba2 Aimi kata :'Awat tangan sejukkk sangat nih?!'

Mau x sejuk erythrocyte dok mengalir laju ja dlm blood vessel bila heart dok non-stop pumping malah dok increase dia punya pumping velocity detik demi detik. Haa tudia Bio mai dah mai dah -___- (fizik pun ada gak kt situ walaupun seciputt ja)

Tepat pukui 11 pagi, semua semut2 kuning di luar dewan berpusu2 serbu dewan dgn lahapnya, sebab pengetua kita Pak Din udah mau umum itu manifiesto supaya beliau dpt undi tertinggi dlm pertandingan cikgu paling hensem. Eh dak dakk T____T minta maap saya suka merapu sikit cikgu2 hehee
Semut2 kaler putih campur biru campur ijau pun nak join dengaq manifiesto. Silakan silakann junior2 merasai debaran tahap gila kami

Kami geng2 pompuan SN4 dok sebaris jaa, Nabil, Wani, Skymmar, Amira, dan selebihnya Aimi, Asnida, Mimi dan lain2 minta maaf klau x ingt. >< Para ibu bapa diminta duduk kt kerusi depan skali klau boleh.
Aku skali langut ja dh nampak susuk tubuh comel mak dan badan tough ayah duduk molek ja di kerusi depan skali, aq dapat rasa harapan depa sgt tinggi buat anakanda kiut mereka ini yakni aku. LOL!

Pak Din pegang microfon, beliau dh nak umum manifiesto! Aq rasa hampir semua batch95's dok 'gulp' brkali2 telan ayaq liuq ja dgn harapan nerves pon ditelan skali bgi hilang. Straight A's saja yg akan naik pentas, hanya straight A's sajaa T___T Aku takut aku bukan di kalangan itu, sbb semua org SEMUA org mengharapkan aq (aq rasa laa) dan ia sgt lah stress bakhiangg. Satu benda ja aq rasa nak habaq kt dunia time tu: "hampa tolong sgt2, klau aq bkn spt yg hampa harapkan, tolong jgn kecewa, tolong jgn pandang hina, dan paling penting aq minta maaf sgt sbb dah punahkan harapan hampa, target hampa dan tanggapan hampa selama ini." Huhuu sedih tiba2 :'(

Satu demi satu nama dipanggei. Dlm hati aq dok doa supaya nama selepas itu mula huruf A. Lepas sorang, sorang pulak naik pentas, aq akan sorak kuat smpai sakit tekak ni haa msa classmate dpanggei naik, tmbah2 bila time Farzana haha. "Nama-nama yg telah saya sebut itu saja, telah berjaya mndapat straight A's dlm SPM 2012." - Pak Din

Ehh satt, cikgu, nama saya?! T__________T Time tu jugak lah aq rasa mcm dah punah harapan mak ayah, huhuhuuu. Aq tertunduk. Sedih. Tapi x rasa nak nangeh pun laa, sbb aq dah latih hati utk bersedia mnghadapi apa2 saja result SPM aku sejak beberapa hari lalu. (Y) :) Tapi aq rasa sgt x sabaq gila nk tau result smpai pinjam fon Mira nk cek result mlalui SMS. Tapi pelik, x dapat2 pun, aq ada taip silap no ka? Ishh geram sunggoh. Result aku mcm mnaaaa?!

Aq berjalan dan menuju kpd 2 org tuaku. Duduk di sebelah mak. Pegang tgn mak. "Mak, Atip x dpt, mak ayah atip minta maaf sgt2." T_____T sedihh ooooo smpai ayaq mata masin kluaq skali lgi. "Athiff...takpaa ;) mak ayah x kisah pun athiff dpt brpa, yg penting atip ada bahasa Cina tu, dh sgt special dh utk mak ayah." Aku. Nanges. Teresak2.

Pelajar2 yg lain boleh dh ambik result kt guru kelas masing2. Mak teruih suruh aq pi terpa ke arah cg Jacqueliene <3. "Cikguuu, result saya mcm mna?! Cepatt cikgu saya nk tau nih!" Gila x sabaq pnya anak murid! Nak buat cmnaaa kan? Tiba2 cg Jac pegang tgn aq dan cakap: "Athiff, you did great, I'm so proud of you. :) " Menatang hapakah yg telah akuh buat sampai cg kesayanganku senyum smpai ke telinga smbil dok cari2 result aq di sebalik result2 yg byk tuh. Cg tunjuk slip kputusan aq :"Except for bahasa Cina, all A's, Athiff. :D" Whhattttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sejujurnya aq sgt SANGAT TERKEZUTT! Ya, Allah...Alhamdulillah. Aku sgt bersyukur sgt Ya Allah. :'D Rezeki paling besar lagi bermakna utkku, terima kasih Ya Allah, terima kasih semua :'D

Aku blurr, truih peluk mak kt sebelah tanpa pkiaq apa2 sbb trlebih gembira. (Nasib baik org sebelah mak, klau crush mau x kena kawen on the spot gak oleh ayah sbb sweet x kena tmpat -_-) Satt, stai kami prnah sweet sama, ckp pon x pnah. Otak aq jammed satt bila nmpk slip sndiri, apa yg aku tau, mood aq yg brsedih terok gila tadi dgn tiba2 tkaq jadi gembira gila2 mnyebabkan feeling aq x keruan dan menangis lagi on the spot! (hg ni atip xda qeja lain dah ka dok nangeh ja hg tau org meluat) Tudiaaa kfineeee pastuh ayah mai, aq peluk ayah pulak, dan nangeh lagii..derekkkkk huhuu

muka aku yg terkejut beruk -_- 
yaa hobi aku menangis
Mak Ayah I <3 YOU
Terima kasih belanja kek, ayah.

Apa2 pun aku telah berjaya mencapai target, huhuu SubhanAllah Alhamdulillah Allahuakhbar! Berkat doa ibu bapa, redha cikgu2 yg saya hormati lagi kasihi sekalian, serta bantuan2 rakan2 selama ini. Tanpa kalian semua, siapalah saya pada hari ini. :')

Kpd rakan2 yg berjaya, saya ucapkan tahniah, jom kita jadi lebih maju pd masa hadapan. :* dan juga ingin nasihatkan supaya sentiasa beringat, kejayaan ini Allah S.W.T. boleh tarik bila2 saja, jgn lah riak dan sombong, ingat ya sahabat! <3
Kpd rakan yg brdukacita, saya nasihatkan La Tahzan, jgn bersedih, sesungguhnya apa yg Allah S.W.T. tentukan adalah yg terbaik utk kita, Allah S.W.T. Maha Mengetahui sedangkan kita tidak mengetahui. Apa yg terjadi pasti ada hikmahnya. PASTI. Percaya dan yakinlah akan itu. Sbb aq prnah gagal, dan aq telah menemui hikmah itu. Huhuu :')
Kpd juniors yg dok dupdapdupdap nk ambik SPM lpas nih, kak (cewahh guna title 'kak' tuu bajet senior sgt lah :P) nk ucapkan SELAMAT BERJAYA! Selalulah ingat,  "kalau org lain boleh kenapa aq x boleh. Aku jugak BOLEHHHH!  YEAHHHH!" Semangat, ok! :D Semoga entri kali ni mnjadi motivasi buat adik2 di luar sana utk mencapai kecemerlangan dlm SPM insyaAllah. Huhuu (Y) AAmiin <3

Yang paling penting, impian aku utk menjadikan result SPM hadiah teristimewa utk mak dan ayah tercapai. Kegembiraan jelas terserlah di muka2 mereka, terutamanya ayah. <3

ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH. Syukur.

2 comments:

  1. samalah perasaan kita bila jadi orang harapan dan yang ditarget . tuptup, tak dapat naik pentasss T__T

    ReplyDelete
  2. tahniah athiff!!proud!
    athiff nak jadi doktor kan?hehe

    ReplyDelete

Anything you would like to say?